Hur vågar man ta steget?

”Ali har fått cancer” det var dessa ord som gjorde att jag tog steget att förverkliga min dröm. Efter det chockerande beskedet insåg jag att livet är för kort att inte förverkliga sina drömmar. Majoriteten av oss har drömmar och idéer som man vill förverkliga men inte vågar, jag har själv varit där. Mitt tips är att våga och att inte skjuta upp det till morgondagen. Jag har alltid drömt om att jobba med hälsa-, samhällsnytta- och hållbarhet. Jag valde därför att bryta ner begreppen för att få fram vad jag skulle fokusera på. När jag hade valt mitt fokusområde valde jag att intervjua människor på stan, efter att ha analyserat svaren fick jag fram att det fanns ett hål på marknaden. Jag skapade därför Wea Sportswear. Wea är ett latinskt ord och betyder resa, din hälsoresa tillsammans med oss.

Jag hade en månad på mig att förbereda en presentation och jag skulle samtidigt jobba parallellt med att hitta leverantörer som kunde producera min outfit. Redan från början bestämde jag mig för att producera kläderna i närområdet för en mer hållbar konsumtion- och produktion. Slutligen hittade jag diverse leverantörer som tillsammans kunde skapa min outfit.När affärsidén hade utformats valde jag skriva mail till framgångsrika individer för att nätverka, det vill säga att få lära känna dem och få höra deras misslyckanden- samt framgångar. Trots mycket motgångar i form av orden ”nej” eller ”jag har inte tid” så valde jag att fortsätta. Varför? Jo, för att livet är för kort för att inte förverkliga sina drömmar! Plötsligt ringde ett okänt nummer upp mig och en röst sa: ”Hej Soheil! Jag heter Mathias Abrahamsson och jag tycker om det du skriver, kom till Uppsala!”

Den 9 juni 2016 på tåget till Uppsala slog det mig, jag är en man med en dröm och en presentation helt utan en produkt. Rädd, ensam men samtidigt så förväntansfull. Jag anlände till Uppsala i min favoritkavaj. Jag cyklade till mötet i 28 graders värme med en Google Maps som krånglade. Svettig och peppad satte jag mig ner i lobbyn för att invänta Mathias. Vi satte oss i konferensrummet och jag presenterade mitt material. Mathias första fråga var: ”Vad har du för målbild?”. Jag blev stum, aldrig någonsin hade jag hört den frågan. Jag visste exakt vad jag skulle svara på diverse andra frågor men denna, vad betydde det ens? Jag fick ur mig ”jag vet inte, men lär mig gärna”.

Det var exakt 1 år sedan jag träffade Mathias och idag finns det flera män runt om i Sverige som bär Wea Sportswear. Jag är inte längre ensam utan jag har ett team som tillsammans kämpar för att förmedla Wea Sportswears vision, något som även du som kund kan göra.

 

Soheil Hedayati