Vad äter du idag?

 ”Jag får ångest när jag ser att du äter så hälsosamt. Vad äter du idag? Är kvarg ens bra? Är det ens bra att äta jordnötter? Äter du kvarg idag igen? Varför äter du alltid så nyttigt? Ska du tävla? Har du inget annat för dig än att träna? Njuter du ens av livet när du äter så här?”

Känner du igen dessa frågor? Frågorna ställs dagligen till mig. Ibland kan det vara irriterande att folk ifrågasätter ens livsstil men samtidigt så är det intressant att folk lägger tid och energi på hur jag väljer att leva mitt liv. Anledningen till att jag äter och lever som jag gör är inte för att jag eftersträvar en idealkropp utan för att ge min kropp rätt förutsättningar.

Jag promenerar på morgonen, självfallet för att röra på mig men även för att träna min hjärna och förbättra min koncentrationsförmåga genom att, under dessa promenader, läsa alternativt lyssna på böcker.

Visste ni att idén kring Wea Sportswear skapades på en morgonpromenad? Jag äter grönt för att bli piggare och gladare samtidigt som jag ökar chanserna att skapa ett starkare skydd mot cancer samt andra sjukdomar.

Så, nästa gång du ifrågasätter en annan persons livsstil, ha inte förutfattade meningar utan ställ frågor för att du är intresserad. Inspireras, dela kunskap och var nyfiken – vi kan lära oss mycket av varandra!

Soheil Hedayati