Den omtalade balansen

a633e182490be899974144b63a393f53-1_20170524195852055

Det är först när man är sjuk som man uppskattar sin hälsa, men vad är egentligen hälsa? Tar vi vår hälsa för givet? Enligt världshälsoorganisationens (WHO) definition från 1946 är hälsa ”ett tillstånd av fullständigt fysiskt, psykiskt och socialvälbefinnande, inte endast frånvaro av sjukdom och funktionsnedsättning”.

Jag har en utbildning inom folkhälsovetenskap och vet att synen på hälsa kan variera, dock sker det första steget till förändring i vår hjärna. Det jag personligen försöker att sträva efter är den omtalade ”balansen”. En balans mellan psykiskt- och fysiskt välbefinnande, att kunna träna en dag och att kunna unna sig godsaker en annan dag utan skuldkänslor. Har jag hittat den? Knappast, men jag arbetar dagligen med att sträva dit.

Jag tränar mycket och har hittat mitt syfte med MIN träning. Det är inte att få 6-pack eller att få stora armar – det är större än så. Syftet med MIN träning är att jag skall må bra och förhoppningsvis få leva längre, träningen ger mig även egentid, en stund att komma bort från alla måsten i vardagen. Det jag vill förmedla med detta inlägg är vikten av att lägga tid på sig själv. Det kan vara allt från spa, träning, yoga – precis det just DU gillar och det din kropp mår bra av. Det viktigaste är att du börjar att ändra ditt tankesätt gällande hälsa, då har du tagit det första steget mot ett hälsosammare ”jag”.

Det vi har gemensamt i Wea Sportswear är att vi vill förbättra Sveriges folkhälsa genom att inspirerar och motivera kunden till att förbättra sin hälsa. För oss är det psykiska välmåendet lika viktigt som det fysiska. Team-medlemmarna Solmaz, Ellinor, Anne-Lena samt jag brinner för att inspirerar och motivera kunden och har som mål att göra Sverige hälsosammare. Detta är en av anledningarna till varför vi gör detta. Nä, nu har jag pratat för länge.

Nu är det dags att ta en snabb promenad till Haga (kan ses som en powerwalk) för att sedan möta upp en vän på en fika – jag antar att detta är att vara balanserad.

Soheil Hedayati