Broccolisoppa med kikärter

Ingredienser

1 gul lök

broccoli (à 250 g)

1 msk riven ingefära

1 tsk olja

1 vitlöksklyfta

1 tsk sambal oelek

400 ml kokosmjölk

7 1/2 dl grönsaksbuljong (vatten och tärning eller fond)

1 förp kokta kikärter (à 380 g)

1 tsk olivolja

1/2 tsk spiskummin

Salt och peppar

1/2 kruka persilja

 

  1. Skala och hacka löken. Ansa och skiva broccolin. Skala och riv ingefäran. Fräs lök och broccoli i olja i en gryta. Sänk värmen och rör i ingefära, pressad vitlök och sambal. Tillsätt kokosmjölk, buljong, kikärtorna och vatten i grytan och sjud ca 12 minuter.
  2. Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar.

Så enkelt var det att tillaga Wea-soppan!

3 fördelar med att äta broccoli

  1. Studier har visat att prostatacancer kan förebyggas med hjälp av en kost som innehåller broccoli
  2. Förbättrar synen
  3. Motverkar och kontrollerar diabetes

 

Soheil Hedayati